...there's always something to share... i'm sharing the stories of my journey in life... for myself to remember, to appreciate and to miss in the future...

VIP guests...


Last saturday we were having a special guest at home... The Malaysian Ambassador to Sweden/Scandinavia came to our house with 6 other people (penasihat2 dan orang2 kanan dia)...

There was no proper plan for his visit to our house... And i was told by the Ambassador's rep only a few days prior, that Dato' Kamarudin would like to 'beramah mesra' dengan kami... Hehehee...

Memula katanya nak datang berempat aje... Tapi on friday tu tetiba jadik 7 people altogether.... mak ai! Camno aku nak accommodate reramai kat rumah aku tu... Dah le dorang datang for dinner... Memang gelabah gakler aku dibuatnya...

Tapi, takkan la kita nak kata tak boleh pulak kan... Menten cool! Hehehe... Tetamu yang datang rumah kita kan bawak REZEKI... So, tak baik menolak rezeki... Betul tak?! Betul betul betul!!! Hehehehe...

Aku and Tuan Beso awal2 lagi dah mintak maap kat Dato' Kamaruddin dan tetamu2 yang lain kalau keadaan rumah aku agak kurang memuaskan dan tak selesa for them... Maklum jelah... Aku mana la ada experience dpt kunjungan dari ambassador sebelum2 ni... So, tak tau nak prepare amenda pun... Dah ler dining table kitorang tu can accommodate 6 people aje... Sekali dia bawak rombongan huiiii haiiii....

Memula dengar 7 org nak datang tu aku dah risau semacam dah... Sah2 la risau ok... Dengan serba serbi benda tak cukup nyer... Pinggan mangkuk aku yg paling canggih pun stakat correlle tu jer lah! Tu pun, correlle seploh tahun dulu punya ok! Beli zaman2 student tau... Tak cukup satu set plak tuh! Akakakkaa... Lawak giler laa bila pikir2 balik punyalah gelabah dok pikir nak serve food guna pinggan mangkuk apa...

Tuan Beso kononnya dah buat kira2 kalau (kalauuuu jerrr!) la kata nak beli Royal Copenhagen for 6 people, 1 complete set pun nak cecah DKK 15K jugak (RM10K tuu!) huhuhu.... Gilo ko apo!! Tak yah laaa bermimpi sayangku oi!! Jangan lupa, kita kena ukur baju kat badan sendiri yea... Bukan taraf kita nak pakai RC tu... Hahahaha...

Last2 we all korek2 la pinggan mangkuk yang ada... Segala mak nenek pinggan semua aku keluar kan... Correlle ada... Ikea ada... Yang takde brand pun ada! Akakaka... Maklum aje... Kami orang kebanyakan... Mana ada Royal Copenhagen, Royal Doulton, Royal Albert dan macam2 royal lagik laaa...

Nasib baik gakler Dato' ni baik dan humble orangnya... So, we all tak delah rasa cam 'jakun' sangat nak serve dia malam tu kan... SEMPOI!! Hahahhaa....

Dan yang paling penting bukan pinggan nyer kan... Yang penting, he was happy with the food that we served... Itu yang pentinggg... Hehehehe...

Dannnn... Yang penting, rumah aku penah gak dijejaki oleh orang kenamaan... Kui kui kui! *tetiba hidung dok kembang kuncup, kembang kuncup nih!*

2 *amigos*:



aDie dALi said...

tht duta guy must be reading ur blog too.. tu la dtg nk melawat..kan?

harnisafarina said...

Nasib baik bukan rumah aku. Rumah aku lagi best. pinggan korel ada 4 ketul je. Yg lain sume caca marba. melamine pun ada..ahakzz

Related Posts with Thumbnails