...there's always something to share... i'm sharing the stories of my journey in life... for myself to remember, to appreciate and to miss in the future...

Periuk oh periuk!

Misi arini nak beli sebiji periuk... Sebabnya... Semalam periuk aku jatuh bergolek dari atas counter top gedegangggg mencium lantai... Natijahnya.. Kemik periuk akuuuu!! Huwaa!! Dah la periuk feveret aku plak tu!! Huwaaa huwaa!!

So Tuan Beso kata jom kita beli periuk baru ganti yang kemik tu... Eh eh eh... Kalau bab2 membeli belah memang Gila semangat pakcik tuh! Padahal aku takde pun hentak2 kaki meroyan nak beli periuk baru... Stakat kemik sikit tak terjejas pun rasa lauk yg ku masak! Silap2 lagi sedap! Muahahahaha...

Tapi dia berkeras jugak mengajak ke Ringsted... Wah wah wah... Nak beli satu periuk sanggup meredah 60 km yeak? Hebat! Hebat! Tuan Beso memang mantoppp!! :-P

Lgk hebat bila dah sampai tempat yang dituju tu... Jeng jeng jeng...


Eceh! Eceh! Skodeng apa tu Tuan Beso? Tgk muka semacam jek tu!


Hai! Dah membelek benda lain pulak? Kata nak beli periuk jer.. Tu bukan periuk cik abg syg oi!





Habis satu kedai tu di usha nyer! Padahal nak beli satu periuk aje... Katanyaaaa... Dan... Kononnyerrrr.. :-P


Tapiii! Memang boleh meronta2 jiwa kalau dah jejak ke sini... Di sana sini gangguan emosi yea...



Dah dah dah... Jom balik!! Bayar2... Jangan bertangguh2... Lagik lama dok dlm ni lagi panassssss... Walauponnn cuaca sejuk beku kat luar tu! Huhuhu...


Wahhh! Siap ada escort tolong angkat barang sampai keta lagik! Khelasss tak khelasss bang oi!


Jangan memain dengan Tuan Beso... Sekali memborong siap ada tukang angkat barang tuu! Tak yah cakap banyak okeh... Ko ada? Hak hak hak...


Tadaaaa!! dengan bangganya ku tayangkan di sini hasil tangkapan Tuan Beso di Ringsted! Inilah dia penangan BELI 2 FREE 1! Pengguna yang bijak berbelanja! Bijak la sangat! Hahahaha...

Tapi betul beb, kalau takde offer harga PECAH PANGGUNG ko hengat boleh ke rembat camtu... Gilo ko apo! Hilang akal bang oi!

Meh sini aku explain kat korang camne Tuan Beso boleh memborong sakan arini... harga kat situ dah memang outlet price pastu ada selected items yang additional 20% off... On top of that, ko dpt percuma 1 benda yang at an equivalent or lower price when u take 2 items... Haaa! Cuba ko ckp kat aku skarang... Tempting tak tempting tu! ;-)

Tetiba teringat plak ada org penah ckp nothing is free in DK... Sape dulu yang berani kuarkan stetmen brani mati tu ek? Eh eh eh... Silap beso la stetmen lu... Gagagagaga...

Halamaks! rasanya aku kot yang bagi stetmen kurang tepat tuh... Haiyak! :-P *blush blush* Rupaaaanyaaa memang ada okeh benda percuma kat sini!! Chaiyokkk!! Chaiyokkk!!

~ Ku seru kengkawan kat DK ni... Pi laaa terjah Ringsted tu... Berbaloi2 kau!! Dapat jumpa Jamie Oliver okeh! ;-)

- adie-apai's on mobile

0 *amigos*:



Related Posts with Thumbnails