...there's always something to share... i'm sharing the stories of my journey in life... for myself to remember, to appreciate and to miss in the future...

Our Lifestyle...

This is our Lifestyle... Owh yeah!



Huh! Owh yeah amendanya... Benda ni la yang buatkan aku sakit jantung! Jangan di tanya kenapa... Hanya Tuan Beso yang mampu menjawabnya... Tapi he just refused to say a word... Ngeh!



Laki aku tu tengah kemaruk... Bukan sikit2 kemaruknya... Tapi, Kemaruk sakan.... So kasi dia kemaruk cukup2... Tak cukup 5 biji kat atas... Kat bawah pun di tala nyer speaker... Habis satu rumah penuh speaker... Kalah panggung wayang dah rumah ni tau! Bergegarrrr!!

Nasib baikla kat besmen tu dia tak letak speaker... Idok kalu tatau lah aku nak kata apa lagi... Boleh bukak kedai speaker gamaknya pasnih! Huhuhu

Sanggup sampai tak tido satu malam tu semata kerana 5 biji speaker yang ala2 beso penumbuk kat atas nun... Saje jer dia nak bagi aku menjeles tau... Apa taknya, muka aku yang lawo ni tak penah pulak dibeleknya sampai tak tido semalaman... Tapi pasal speaker tu sanggup okeh menggadaikan waktu tido dia...

Chaits!! Berani sungguh dia menduakan aku! Ntah ape benda yang spesel bebeno pasal speaker tu pun tataulah... Nak kata comel, oklah... oklah... comel laaa jugak... Tapi, aku pun comel apa! *rolling eyes*




Anyway, that was not it... Bukan takat 5 ketui tu jer yea... Kan sudah ku bilang... Selagi selagan ada ceruk kat rumah ni kalau boleh nak dipasang speaker... So malam ni Tuan Beso melangsaikan urusannya yang tergendala sementara waktu tu... After almost 3 weeks kotak kat atas tu tersadai tak bersentuh, akhirnya... Kini pasti!!



Bermulalah perjuangan yang belum selesai.... A serious job, i must say! Kwang3... :-P



Huk aloh! Banyak beno aksi nak pasang speaker beso penumbuk tu ek... Macam nak terbalik rumah aku ni haa dibuatnya... Barulah aku tau apesal sampai tak tido malam dia dibuatnya....







Berejam2 dok membelek dia jer pun tak habis2 jugak... Kalau bagi kat aku tu memang selamat watammat dah tuu... Tapi sorilah beb... Gua tak layan benda2 camni... Buang karen ok! Baik gua layan periuk belanga lagik best! Muahahaha...







Selepas berejam berempas pulas sengsorang ke diri,akhirnya selamat jugak tergantung 2 biji speaker kat dinding tu haa... Tapi aku igtkan dah setel semuanya.. Rupanya anggapanku salah belaka! Nak kena calibrate sound dia plak dah... Mak hai... Banyak beno proses nyer yeak... Before that kena make sure dulu receiver kat bawah ni sync ke tak dengan speaker kat atas... Dah tu, katanya wireless... Ala2 smart speaker la kononnya ni... Hmmmm iyolah tuu...




Hamboi hamboi hamboi... kemain bersandar lagi nampaknya... Macam OKB ok! Al-maklumlah impian sudah menjadi kenyataan... Hmmm... Lantak la hai... Janji dia bahagia sudah... Walaupun hati aku masih lagi menderita kerana mengenangkan....

Owhhh tak sanggup nak ku sebut kan di sini.... Biarlah kutanggung sendiri kepiluan itu... Huhuhuhu....

Cuma satu pesanan tulus ikhlas dariku... Dah dapat gading bertuah, tanduk jangan dilupakan pulak... Maksudnya tu... jangan sampai tertido kat living/dining room dah la yeak... Manalah tau kot2 asyik sangat layan speaker baru sampai terlupa bilik tido kat mana kan... keh keh keh...

- adie-apai's on mobile

2 *amigos*:



aDie dALi said...

sis u bole view blog i tk?
i try to private it..tp xsure jadik ker idak

*adie* said...

yeszaaa! i can now! thanks adikku!

Related Posts with Thumbnails