...there's always something to share... i'm sharing the stories of my journey in life... for myself to remember, to appreciate and to miss in the future...

Pix during M'sia Nite...

Alahaaiii skarang ni ala2 kurang cergas betul laa nak updet blog! Nak menempek gambo bebanyak pun rasa cam maleh! lambat betol la engine aku ni nak panas balik! Huhuhu...

Tapi, kupaksa2kan jugaklaaa bagi panas engine ni.... Simpan lelama gambo2 ni kang jadik berkulat pulaks! Wieee!

Soooo... Kita layan gambooo! Kui kui kui!


Orang kuat Tourism Malaysia, Pak Mail berposing sempoi dengan besfren nyer, Bernard yg tengah sebok jadik pelayan... Hehehe...


About 70+ people came on tht night... Tapi aku rasa macam sikit jer... Hahahaha.... Agaknya biji mata aku dah berpinar gara2 tak cukup tido kot! Hiks!!


Owhhh! Pakcik yen pun ada!! Cayalah pakcik yen sebab sudi memeri sokongan moral to this event! Singapore kan berjiran ngan mesia! Haruslah kita saling respect each other yea tak? Chaiyok2!


Amongst others who came to give their support as well as get to know more about MALAYSIA...


Full house beb! Majority of them were the local and a few bunch of Malaysian came to the event... Surprisingly there was a group of people who came as late comers too and luckily we had prepared more than enough food for them...


Enough space for everyone to sit down and enjoy their food...


Cheerful ladies! Poo Chu (the lady in black cheongsam) and Louisa standing on her left were the iron ladies of this meaningful event... Tak mungkin event ni boleh berjaya tanpa pengorbanan masa dan tenaga dorang berdua nih! Kudos you both!!


Can u see the white paper? Bersusah payah tau aku memerah otak pepagi buta on friday tu sebab nak bg recipes to Poo Chu... Korang tau la kan aku ni mana penah masak ikut resipi... Semua aku main bedal aje! Sebab tu i've never ever put any recipes in my blog as i am not so good at doing it...

Tapi dek kerana poo chu, aku berhempas pulas gaklaa buat recipes tu... and she had put her greatest effort to type and print those recipes of roti jala and lopes to be given to each attendee... Semangat betul kan minah ni!


Wow wieee... Jangan tak caya! Pokok pandan pun ada jual kat sini ok! Chaiyok2!!


Some of the many displays for Malaysia Night... I felt so bad that i forgot to bring along a complete set of baju melayu and baju kurung on that day as requested by Poo Chu! Padahal aku dah promised to her that i would bring them along... Adoi! Ampun yea Poo Chu! I dah tua laaa...





Tu diaaa my besfren, cik puan sri aya and her anak2 plus anak2 angkat duduk semeja... Aya laa yang tolong tengokkan anak2 aku while me BUSY BODY buat mende ntah! Hahaha... Owh! Busy body nyer aku!


Poo Chu tengah sebok! Memang sentiasa sebok la kakak poo chu kita nih!


And Tuan Beso pulak saja nak menyebok! Wieee...


Hahahaha... Gambo dalam kitchen pun aku nak amik! Ehhh mestilaaaa... Kat kitchen ni laaa kami berhempas pulas dok kuar masuk, kuar masuk sepanjang event ni berlangsung... Dan kat sini jugaklah i have met a few frens yang boleh dikatakan lebih kurang sebaya dengan mak aku.... Tak pun mak aku muda sket dari makcik2 tuuu....



Kat atas ni ialah salah sorang dari makcik2 yg aku kenal aritu... Semangat tu dia nak amek gambo dengan aku... Reason dia sebab aku pandai buat roti jala and lopes! Akakakaa...

Tapi makcik ni sangatlah baik hati tau sebab sudi melayan aku kopek lopes kat dapur tu... Dan sungguhlah peramah orangnya... Berborak tak henti2! Memang sesuailah jumpa dgn aku yg kaki borak nih!

Lupa plak aku apa ke nama makcik ni tapi aku tak mungkin lupa pesanan pihak penaja dari dia khas untukku! Dia suruh aku belajar bahasa danish you! Hahahahhahaa...... Lawak giler!

Agaknya dia pelik apesal dah dekat 3 tahun aku dok kat sini tapi masih lagik MUTE! Wieee.... Learning the language is not in my priority list la makcik... Hehehe... Jangan mare haaa.... Peace NO war! Hiks!

- adie-apai's on mobile

0 *amigos*:



Related Posts with Thumbnails