...there's always something to share... i'm sharing the stories of my journey in life... for myself to remember, to appreciate and to miss in the future...

perlukah aku?


Adilatul Salmiah Abdullah : perlukah aku berkawan semula dengan orang yang dulunya memutuskan persahabatan secara tiba2 dan tak cukup dengan itu mencaci maki aku tanpa sebab musabab? perlukah aku? i can forgive but i cannot forget...

4 hours ago  ·  · 
Ila Aeiby
Ila Aeiby 
no..no..no.. NEVER!!
4 hours ago · 
Harni Safarina Lai
Harni Safarina Lai 
DEFINITELY NOT!! Lessons learnt..Just forgive..
4 hours ago · 
Chique Alel
Chique Alel 
klu saya... mmg x hingin!!! *fullstop* tp awak bukan saya ;)
4 hours ago · 
Mohammad Asfan
Mohammad Asfan 
kena faham apa itu kawan,teman & sahabat....ko bleh buat dia jadi kawan sahaja tapi bukan teman apatah lagi sahabat. sebagai manusia biasa kita punya perasaan tapi tuntutan agama jgn kita putuskan sillaturrahim...
4 hours ago · 
Rosnita Abdul Rahim
Rosnita Abdul Rahim 
Hi Adie. Kak Ros agree with Mohammad Asfan. Well said.
4 hours ago · 
Hadibah Binti Othman
Hadibah Binti Othman 
sapa yang di maksudkan?
4 hours ago · 
Adilatul Salmiah Abdullah
Adilatul Salmiah Abdullah 
ila, harni, kak tie: thats what i STRONGLY feel rite now!

asfan & kak ros: thanks u both... tapi, HATI ini berkata TIDAK pada manusia itu... HATI ini dididik utk berkawan berteman dan bersahabat dengan orang yang jiwanya TIDAK berperasaan busuk dan hasad dengki dan suka bersyakwasangka... kerana HATI dan JIWA ini perlu dipelihara dan dihindarkan dari manusia sebegitu....

kak dib:a person once used to be called a kawan/sahabat....
4 hours ago · 
Harni Farihah Lai
Harni Farihah Lai 
say no to bugs. they stings n in this case, stinky too.
3 hours ago · 
Lynne Isrin
Lynne Isrin 
siapa kah itu???? ¤ON mode garuk kepaka¤
3 hours ago · 
Mohammad Asfan
Mohammad Asfan 
namun adie,jgn biarkan...jgn sebab kerana HATI kita akan banyak dihitung di akhirat kelak...biar sakit HATI skg,tapi dikemudian hari senang & tenang...mgkn kita tak sehebat Rasullullah s.a.w....namun kalau kita dapat sedikit pun dari cara hidupnya itu pun dah cukup baik...
3 hours ago · 
Hasrinah Hasbullah
Hasrinah Hasbullah 
Been through and still in the dilema.... forgive is a must. but avoiding is the best. utk mengelakkan kita tambah dosa sbb sakit hati dan dia tambah dosa sbb asik buat cerita di masa depan (or kita paranoid yg dia buat cerita pasal kita!). nama pon manusia, grudges needs really long time to heal cause the scar is hardly diminish.
3 hours ago · 
Aniza Yaakob
Aniza Yaakob 
Kak Adie, points to ponder:
1) what's his/her current motivation?
2) were they going through a tough spot at that time in the past?
but then again, to me I don't be friends or spend time with people I don't trust... If it's just a matter of just saying hello and bye and the normal social stuff - happy new year, selamat hari raya... okay kut...
3 hours ago · 
Harni Safarina Lai
Harni Safarina Lai 
Yes, we must forgive sebab siapalah kita utk tidak memaafkan. Sedangkan nabi ampunkan umat. BUT, utk mengelakkan diri daripada membuat dosa2 kering/ bersubahat dgn dosa2 kering di masa depan lebih baik kita menjauhkan diri. Maafkan dia tetapi elakkan dia.
3 hours ago · 
Mohammad Asfan
Mohammad Asfan 
maka dengan itu kau fahamilah maksud kawan, teman & sahabat....
3 hours ago · 
Ika Abd Samad
Ika Abd Samad 
kak adi...
sabarlah yek
3 hours ago · 
Chique Alel
Chique Alel 
kak adie - saya tetap berkata tidak... sowie saya x sekuat org lain utk terima siatuasi mcm tuh... sob sob :((
3 hours ago · 
Nurul Hazren
Nurul Hazren 
Ayat terakhir tuh kannn cam pernah ku dengar laa...hmmm di mana yerr???
3 hours ago · 
Mohammad Asfan
Mohammad Asfan 
kak chik mmg x bleh terima sebab dia kecik n hati pun kecik...hahahaha
3 hours ago · 
Nurul Hazren
Nurul Hazren 
For me..never!!! We can forgive yess..and never forget...so faham2..laa..kan orang yang berkenaan tuu...yang mengganggu fikiran mu cik puan Adie...kalau ko mengambil keputusan yang difikirkan sesuai...
2 hours ago · 
Sweetie Aida
Sweetie Aida 
Kalau dia boleh mendatangkan masalah kemudian hari....tak payahhhhhhhh. Risik2 dulu apa tujuan dia yang sebenar....kalau betul dah menyesal....kawan jer tapi jangan rapat sangat. Perlu berhati2 selalu....
2 hours ago · 
Aniza Yaakob
Aniza Yaakob 
Hmmm... panjangnya forum nih.. anyways, this is my two cents worth... the person 'who-shall-not-be-named' probably sedar diri that he/she did something not nice, so feeling guilty plus nobody likes being disliked... gut feeling tells me he/she is not expecting anything from you aside just to know that you are okay with him/her... the ball is in your court...
2 hours ago · 
Adilatul Salmiah Abdullah
Adilatul Salmiah Abdullah 
One side of me, my sympathy for her... Kalau aku tanak maafkan, aku jugak yg susah nanti kena kejar kat akhirat dgn dia... So, you're forgiven!

Another side of me... What the heck!!! Lenkali jgn cari pasal kalau takde pasal...

Morale of the stori: be hepi in yr life and dont underestimate me! Hiks!
2 hours ago · 
Adilatul Salmiah Abdullah
Adilatul Salmiah Abdullah 
Owhh btw, ada sesape nak penkek pisang dan milo suam or kopi ginseng CNI... Mehla kita bekfes sesama! Kui kui kui...
2 hours ago · 
Hafizah Samsudin
Hafizah Samsudin 
if aku adalah engkau.. jawabnya aku forgive je pehtu aku tak kawan gak ngan dia. xgaduh juz dat takmo tau je.. itu lagi bagus kot..
about an hour ago · 


owhhh kenapakah tetiba aku KOPIPES status FBku ke blog ini... APAKAH??

hahahha.... ini adalah kerana didorong oleh tahap keMALASan yang melampau untuk mengUPDET blog... tapi masih nak gak tempek sesuatu di BLOG ini.... gituuuu!

kepada teman2 dan sahabat2 dan kenalan2 yang telah bersusah payah berkongsi pendapat bersamaKU di FB... kuABADIkan komen2 korang di BLOG ini secara khas lagi exclusive supaya dapat dibaca dan dikongsi bersama dengan SEMUA readers BLOGku ini di mana2 pun anda berada..... hehehe... ayat aku ni macam tak boley belahhh ek.... adoi!

tapi betul betul betul... memang exclusive GILER ni ok... mana penah aku kopipes secara LANGSUNG camni.... tak pernah tak pernah... kui kui kui.... so LAYANNNNNNN..... *caps lock di situ*





5 *amigos*:



KIRIS's mom.. said...

hi kakak...sabar ye kakak.. dugaan ni.. mungkin Allah nak diga sejauh mana keimanan akak pada Dia dengan menduga hal2 mcm ni.. tak mau komen banyak2.. tapi terpulangla pada kakak.. a fren of mine been through this before.. n finally derank kawan balik.. tp stakat tu je la.. tk close pon cam dulu.. apa2 pun.. cool yek!!

aDie dALi said...

sis..maafkn jela..tp xyah kwn dah..

mane gmbr food..i want to se ur foott..eh silap..fooddd :P

aramis2177 said...

adieku....
sesungguhnya aku mmg pernah berada di situasi mu ini..infact person itu adalah seorg sahabat,teman & kawan yg makan sepinggan,tiduq sebantal dr aku form1 sampai zaman aku kat UTm...sampai aku grad kiranya....bayangkan...apa yg aku buat..? aku maafkan dia...aku xtau side dia..yg aku tau..aku harap di akhirat kelak sapa yg salah..dia lah yg terima balasan...kawan? aku biarkan status kami begitu saja.....kawan tidak....tak kawan pun tidaak...biarkan begitu saja!uhuhuh......kalau ko xpaham..nanti bebila aku ym ngan ko aku citer! :p

hasni said...

kak adieeeeeeeeeeeee
akhrnya jumpa jgak ur blog ni
ari tu blog hasni ada sket mengong2 hlang semua link kengkawan
huhu
newey dah jumpa ni
syukur la kan:-)

*adie* said...

to all... sorry late reply to your comments... tenkiu for your support and alhamdulillah i have done what i had to do....

adikku hasni: camno leh jadik lagu tu?

Related Posts with Thumbnails